Члени Політради ВО "Свобода" зустрілися з адвокатом Івана Дем'янюка доктором Ульріхом Бушем

Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Офіційна сторінка ВО "Свобода".
Новини

Під час заходу
30 квітня 2013

30 квітня 2013 року заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода", народний депутат України Юрій Сиротюк та керівник Служби міжнародних зв'язків ВО "Свобода" Тарас Осауленко зустрівся з адвокатом, відомим німецьким правником, захисником Івана Дем'янюка доктором Ульріхом Бушем. Участь у заході також взяла дружина Ульріха Буша Віра Костюк-Буш, відома своїми благодійними заходами та підтримкою українських дітей.

Під час заходу свободівець Юрій Сиротюк подякував Ульріху Бушу за мужню громадянську позицію та професійний захист Івана Дем'янюка під час судового процесу над українцем у Німеччині.

"На жаль, ми змушені констатувати, що є спроба деяких політичних кіл у Німеччині на догоду їхнім партнерам із Кремля переписати результати Другої світової війни та перекласти відповідальність за скоєні злочини на представників інших народів. І навіть цьогоріч, у 80-ті роковини Голодомору 33 року, жертв якого вшановуватиме весь світ, німецький уряд досі відмовляється визнати Голодомор-33 геноцидом українського народу", – наголосив Юрій Сиротюк.

У свою чергу Ульріх Буш розповів, що для нього процес над Іваном Дем'янюком став виявом боротьби двох емоцій – ненависті та непохитності позиції.

"З одного боку, обвинувачення буквально випромінювало тваринну ненависть до старенького Івана Дем'янюка і намагалося в його особі звинуватити всіх українців у злочинах Другої світової війни. З іншого боку, Іван Дем'янюк був символом мужності, непохитності позиції та любові. Під час судового процесу українцю декількома словами вдавалося спростувати та звести нанівець нескінченні гнівні тиради, спрямовані проти нього. Я вважав і вважаю Івана Дем'янюка невинуватим. Переконаний, що він був взірцевою людиною в питанні непохитності й захисту своїх ідеалів. Дем'янюк був із когорти тих людей, які завжди готові віддати своє життя заради своєї справи, заради України. На жаль, ця судова справа передусім опинилася в заручниках великої політики. З одного боку міжнародні кола, частина американських юристів, центр Сімона Візенталя тиснули на Німеччину, аби Дем'янюка визнати злочинцем, з іншого боку Німеччина намагається зняти з себе тавро розпалювача Другої світової війни та перекласти відповідальність на інші народи та у площину персоналій. Таким чином намагаються переглянути результати тієї страшної війни", – зазначив під час заходу Ульріх Буш.

Заступник Голови ВО "Свобода" Юрій Сиротюк також відзначив, що задля побудови справедливої, вільної та могутньої держави потрібно передусім керуватися любов'ю до свого та повагою до чужого, бо ненависть ніколи не може бути плідною. "Свобода" усю свою діяльність – попри століття окупації, принижень і ненависті щодо українців – будує на любові, на захисті свого, українського. Водночас наголошуємо і на повазі до кожного народу, кожної нації. Мова ненависті ніколи не є продуктивною. Тільки виходячи з любові та захисту свого і поваги до чужого зможемо збудувати гідну поваги у світі державу", – додав свободівець.

Доктор Ульріх Буш також повідомив, що за результатами судового процесу над українцем Іваном Дем'янюком він видав у Німеччині книгу "Дем'янюк – жертовне ягня", яку найближчим часом за сприяння ВО "Свобода" буде презентовано в українському перекладі.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

Усі права належать ВО "Свобода", 1995-2014.

Матеріали сайту є вільними для розповсюдження за умови посилання (для internet-ресурсів - гіперпосилання) на джерело.