Для депутатів Хмельницької облради від Партії регіонів та "тушок" громада влаштувала "коридор ганьби"

Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Офіційна сторінка ВО "Свобода".
Новини

Коридор ганьби у Хмельницькому
7 грудня 2013

7 грудня 2013 року після того, як депутати від Партії регіонів, її сателітів та "тушки" у Хмельницькій обласній раді під час пленарного засідання не підтримали вимоги громади, озвучені депутатами від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та ВО "Батьківщина", кілька тисяч мітингувальників влаштували "коридор ганьби".

З самого ранку приміщення обласної ради пікетували учасники хмельницького Евромайдану. Громада вимагала: негайної відставки уряду Азарова за зраду державних інтересів, дострокових виборів Президента і парламенту, відставки голови ОДА Ядухи та покарання усіх причетних до побиття мирних демонстрантів у Києві на Майдані Незалежности.

Вимоги громади у ході сесійного засідання озвучували депутати від опозиційних сил, зокрема свободівці Іван Гончар та Руслан Лещишин, а також помічники-консультанти народного депутата від ВО "Свобода" Ігоря Сабія – Юрій Смаль та Дмитро Бакалець.

Незважаючи на те, що "регіонали" разом із своїми сателітами та "тушками", очолювані головою ОДА, сатрапом Януковича Ядухою, мають понад 70 голосів зі 104-х у обласній раді, вони не могли вплинути на ситуацію, кілька разів були змушені брати перерву, збирати нараду голів усіх фракцій. Увесь цей час громада пікетувала обласну раду.

Майже шість годин розглядали вимоги громади, але все ж таки "регіонали" з перевагою у кілька голосів протягнули своє звернення щодо необхідности евроінтеграції.

Після цього люди на вулиці організували "коридор ганьби". Кілька "регіоналів" і "тушок" вийшли з приміщення під вигуки "Ганьба!", "Зрадники!", "На ваших руках кров дітей!". При цьому протестувальники не чіпали нікого. Бачачи обурення і осуд більшість депутатів-"регіоналів" та "тушки" були змушені у паніці тікати із сесійної зали через вузький прохід біля смітників.

Потім вийшли до громади депутати від опозиції.

"Дякуємо вам за підтримку. Ми будемо разом стояти до кінця. Наші вимоги справедливі, ми боремося за майбутнє для своїх дітей і внуків. Перезавантаження влади, люстрація і покарання тих, хто причетний до побиття людей на Евромайдані у Києві – цього сьогодні хочуть люди і за це виходять на майдани у своїх населених пунктах", – наголосив Іван Гончар

Прес-служба Хмельницької обласної організації ВО "Свобода"

Усі права належать ВО "Свобода", 1995-2014.

Матеріали сайту є вільними для розповсюдження за умови посилання (для internet-ресурсів - гіперпосилання) на джерело.