На Майдані Незалежности понад мільйон українців зібралися на народне віче (оновлюється)

Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Офіційна сторінка ВО "Свобода".
Новини

На Майдані Незалежности
8 грудня 2013

8 грудня 2013 року на Майдані Незалежности у Києві розпочалося народне віче. На головній площі столиці зібралося понад мільйон українців. Громадяни вимагають імпічменту Януковича, дострокових парламентських і президентських виборів, відставки уряду Азарова, порушення кримінальної справи проти Міністра внутрішніх справ України В.Захарченка, покарання усіх винних у побитті мирних громадян 30 листопада та 1 грудня. Також громада вимагає негайного звільнення усіх політичних в'язнів.

Люди скандують: "Зека – геть!", "Відставка!", "Банду – геть!", "Зека – на нари!", "Революція!", "Слава Україні!", "Героям Слава!".

Лідери опозиційних сил Олег Тягнибок (ВО "Свобода"), Арсеній Яценюк (ВО "Батьківщина"), Віталій Кличко ("УДАР") уже піднялися на сцену Майдану.Також на сцені перебувають громадські та студентські активісти, відомі діячі мистецтва і культури.

Найоперативніше оновлення новин – на твіттер-стрічці ВО "Свобода": twitter.com/vo_svoboda

Оновлено 13:25

Адмірал командувач ВМС України 2006–2010 рр. Ігор Тенюх: "Сьогоднішній Майдан подібний до військового корабля. А екіпаж корабля сильний тим, що має залізну дисципліну, аби дати відсіч охочим потопити корабель, потопити Майдан. Тут є чимало військових, а це означає, що армія і народ дійсно єдині. Ви давали присягу вірно служити українському народові – тож переходьте на бік народу. Перемога буде за нами, бо по всій Україні, від Канади до Австралії, від Австралії до Чорного моря сьогодні майорять наші синьо-жовті знамена. Збройні Сили, армія і флот – з народом. Ми переможемо, бо з нами Бог!".

Оновлено 13:35

Під час виступу на Майдані Олег Тягнибок зазначив:

"Разом – значить нас має бути багато, дуже багато, і мусимо бути єдиними як кулак. Не даймо себе розділити! Не даймо розколоти жодними єзуїтськими політтехнологіями. Не допустімо будь-яких спроб "злити", як кажуть, народний протест – "випустити пару в свисток", перетворити на чергову "дискотеку". Не даймо, боронь Боже, розділити нас на різні соціяльні групи – окремо взятих політиків чи "безполітиків", студентів чи пенсіонерів, підприємців чи б'юджетників, автомобілістів чи пішоходів. Такі ідейки є згубними. Усі розуміють, якими це тяжкими наслідками загрожує – для нас усіх і для майбутнього України? – Поразкою і тяжким розчаруванням для народу. Режим, натомість,не просто втримається надовго. Він геть розперезається – "закрутить гайки" репресіями, поверне голоблі до Москви і накине Україні маріонеткову азійську диктатуру. Хіба ми це дозволимо? Тому нам потрібні не розрізнені анархічні бунти, а дійсно Національна революція. Національна – значить та, яка охопить геть усі верстви українського народу, стисне їх у єдиний кулак, бо разом – сила! Тому будь-які спроби роз'єднати, посіяти чвари і недовіру серед нас, дискредитувати сили опозиції є дурістю і провокацією на користь ворога. Провокаторів треба негайно ставити на місце. Отже, "Разом!" – найперша і ключова умова перемоги".

Оновлено 13:55

Пікетувальники з майдану вирушають блокувати урядовий квартал.

Оновлено 14:10 Як повідомив Руслан Марцінків, до Кабміну вже підійшли більше ніж 5 тисяч пікетувальників. Люди постійно прибувають.

Оновлення о 14:20

Кілька тисяч громадян пройшли маршем від Майдану Незалежности до Кабінету Міністрів України. На чолі колони – народні депутати Украхни від фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Марцінків, Олег Осуховський, Ігор Швайка, Андрій Іллєнко, Михайло Головко. Учасники протесту оголосили про блокування Кабміну та початок зведення біля його стін наметового містечка.

"Ми маємо заблокувати всі входи, щоби жодна їхня машина не могла заїхати до цього злочинного органу! Ми не повинні дозволити жодному з пацюків, які "працюють" у цій споруді, пройти до неї. Сьогодні ми блокуємо Кабінет Міністрів, бо ця влада не є легітимною. В Україні почалася революція, тому народ перейматиме владу на місцях!", – зазначив свободівець Руслан Марцінків.

Вихід до вулиці Садової повністю заблоковано кількома автобусами "Беркута". Свободівці закликали до організованої розбудови табору та нагадали про мирний характер акції.

Оновлено о 14:30

Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк вирушили до блокпостів, що розмістилися в урядовому кварталі - біля Кабміну, Адміністрації Президента та Верховної Ради України. "Цілий урядовий квартал нині буде заблоковано. Розбиваємо тут намети та вимагатимемо виконання наших вимог!", – зазначив Олег Тягнибок.

Оновлено о 14: 35

Пікетувальники заблокували Адміністрацію Президента з боку Лютеранської вулиці - фото:

Оновлено о 15:10

Блок-пост на Банковій з боку Лютеранської. Довкола – десятки тисяч людей. При в'їзді на територію Адміністрації Президента стоять кілька автобусів із "Беркутом". Присутні народні депутати свободівці Олег Тягнибок, Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк, Андрій Міщенко, Євген Мельник, Михайло Головко, Ігор Сабій, Павло Кириленко, Олександр Мирний, Олексій Кайда, Андрій Мохник. Ігор Мірошниченко закликав стояти до перемоги, до повного виконання вимог Евромайдану. Богдан Бенюк заявив: "Ми зараз усі розуміємо – прийшов час визначити, чи жити українському народові в Европі чи ні. Протягом майже двадцяти днів палахкотить вогонь Майдану. Я звертаюся до правоохоронців: пам'ятайте, що ви – сини українського народу. Тож не виконуйте злочинні накази режиму. А Україна пам'ятає своїх героїчних синів!".

Оновлено о 15:10

Народний депутат України від ВО "Свобода", голова Київської міської організації Андрій Іллєнко під час виступу на Майдані Незалежности повідомив: "Ми тут стоїмо за те, щоб Україна була незалежною державою. Товариство, ми розуміємо, що мусимо стояти довго – до повної перемоги. На рівні Києва вже триває активна робота для представлення інтересів київської громади в умовах, коли у столиці відсутня влада. Уже створено Комітет самоврядування Києва, членами якого є народні депутати від київських мажоритарних округів, громадські активісти і політичні діячі. І цей комітет буде представляти інтереси громади Києва".

Оновлено о 15:19

Народний депутат свободівець Олексій Кайда, виступаючи біля Адміністрації Президента, заявив: "Ми вийшли на вулицю, бо влада підняла руку на наше майбутнє – на наших дітей. Я не буду казати, що "міліція з народом", бо вони вже давно не з нами. Особи, які пролили кров українців, не можуть бути на нашому боці. Вони – на боці злочинної Партії регіонів. І саме на руках "регіоналів" кров українських дітей"!"

Оновлено о 15:30

Олег Тягнибок, звертаючись до протестувальників на Лютеранській, закликав стояти до останнього і здобути перемогу над режимом Януковича: "Трагічні події на Майдані Незалежности 30 листопада показали, що революція без політики неможлива. Ми прийшли змінювати владу і прогнати геть Януковича та усю його бандитську свиту. Зараз як ніколи маємо бути готові до важкої боротьби. Тому продовжуємо чинити спротив бандитському режимові. Зараз тут – громадяни, які є міцні духом і готові боротися до перемоги!"

Станом на 15:40 біля Адміністрації Президента встановлено три намети. Активісти також встановили барикади на під'їзді до АП. Виступаючи на акції, що триває на Лютеранській, народний депутат свободівець Андрій Міщенко зазначив: "Ми побачили, що піснями і танцями режим перемогти неможливо. Вони застосовують силу до мирних громадян, натомість просторікують про якісь "провокації з боку опозиції". Насправді мусимо мати силу і протиставити її владі, або відбити їхні атаки та побудувати дійсно українську Україну".

Оновлено о 15:45

Спілкуючись із журналістами на Лютеранській, Олег Тягнибок зазначив, що блокада урядового кварталу триватиме до перемоги революції: "Уже зараз протестувальники почали зводити барикади та розбивати намети в урядовому кварталі. Аби убезпечитися від можливих провокацій, у нових наметових містечках працюватиме служба охорони. Влада буде змушена почути громадян. Якщо вони нині гадають, що люди розійдуться через сніг чи мороз – вони помиляються, бо українці стоятимуть до перемоги!"

Оновлено о 15:55

Заступник лідера ВО "Свобода" з молодіжної політики Руслан Андрійко, який перебуває на Лютеранській, наголосив: "Для перемоги української революції нам потрібна сильна армія, бійці якої стоятимуть один за всіх і всі за одного. Маємо стояти плече-в-плече до кінця. Режим боїться таких, як ми. Він боїться нашої сили, а ми – сильні, тому обов'язково переможемо!"

Оновлено о 17:55

Як повідомив народний депутат від ВО "Свобода" Юрій Сиротюк, щойно на Бесарабській площі у Києві протестувальники повалили ганебний пам'ятник Лєніну. "Нарешті цю огидну потвору кривавому катові повалено. І як народ повалив бовван Лєніну – так незабаром впаде і антинародний антиукраїнський режим Януковича! Українці ніколи вже не повернуться до совєцького рабства! Це кінець окупації, кінець режимові приниження українців!", – наголосив Юрій Сиротюк.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

Усі права належать ВО "Свобода", 1995-2014.

Матеріали сайту є вільними для розповсюдження за умови посилання (для internet-ресурсів - гіперпосилання) на джерело.